KONOPLJA

Vse do prohibicije je bilo ljudem popolnoma jasno, kako vsestransko uporabna rastlina je konoplja. Iz nje so izdelovali tkanine, vrvi, zdravila, papir, hrano itd. V obdobju po prohibiciji in demonizaciji KONOPLJE pa smo nekako pozabili na resnično vrednost te rastline - postala je sinonim za vse prepovedane droge in vstopnica v svet "trših" drog, kot so opiati. Ali je res tako? V tem članku bi rad obudil starodavno modrost o konoplji, združeno s sodobnim znanjem, in bralcem pomagal ponovno odkriti le nekaj izmed tisočerih rab te izjemno koristne rastline.

Pravijo, da je dandanes mogoče konopljo uporabiti za več kot 50,000 različnih proizvodov. Celotnega seznama na žalost nisem našel, vendar si boste ob spodaj omenjenih stvareh gotovo zlahka predstavljali skoraj neomejene možnosti predelave KONOPLJE v končne proizvode. Poglejmo si le nekaj možnosti predelave KONOPLJE.

Biogoriva: iz KONOPLJE je mogoče izdelati biogoriva, ki bi zmanjšala ali nadomestila fosilna goriva, prispevala k čistejšemu zraku in okolju ter očistila tla radioaktivnosti, saj KONOPLJA čisti prst. Iz biomase KONOPLJE je mogoče izdelati biodizel, metanol in metan. Biodizel vsebuje 11% kisika in je brez žvepla, zato ne proizvaja žveplenega smoga in kislega dežja.
Plastika iz KONOPLJE je biorazgradljiva in bi nadomestila sedanjo plastiko in pločevino. Fordov prvi avtomobil je imel karoserijo iz konopljine plastike, ki je lažja in 10x bolj odporna kot pločevina. Sliši se smešno, a lahko bi rekli, da bi avtomobile "gojili" na poljih.

Preberi več

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Prijava   |   Kazalo strani
© 2015 -  Vse pravice pridržane.  
  PartnerjiZacetek.siIzdelava spletnih strani

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

V REDU