ČLANKI O KONOPLJI IN KONOPLJINEM OLJU

Konopljino olje lahko uživamo samostojno. Priporočena mera je od ene do dve žlici olja na dan (lahko vzamete eno žličko zjutraj in eno zvečer). Pomembno je vedeti, da konopljinega olja ne smemo segrevati, saj bo s tem izgubilo vse bistvene elemente, zaradi katerih je tako zdravilno. Torej če vam samostojno uživanje ni po godu (čeprav je nejgov okus božanski) si lahko z njim pripravljate solatne prelive.

Preberi več

Pridelava industrijske konoplje postaja ena od pomembnih gospodarskih dejavnosti pri nas. V Sloveniji se gojenje te konoplje v zadnjih nekaj letih hitro širi. Lani je bilo prijavljenih 540 hektarov površin, za letos pa se omenja številka okoli 1000 hektarov.

Preberi več

Na Primorskem je iz leta v leto več pridelovalcev industrijske konoplje. To so na Krasu pred drugo svetovno vojno že gojili, pišejo Primorske novice.

V Sloveniji gojenje industrijske konoplje ni prepovedano, je pa strogo nadzirano, ne smete je kar tako posaditi na domačem vrtu. V Tomaju denimo iz nje pridelujejo konopljino olje, sirup iz vršičkov, zrnje in moko, to ponudbo pa bodo še razširili. V Šmihelu pod Nanosom jo želijo uporabljati v gradbene namene, kot konopljin beton, uporabna je tudi kot izolacijski material. Domačin iz Senožeč pa bi denimo iz nje varil pivo.

Preberi več

Društvo Onej je v okviru sejma Narava - zdravje danes pripravilo okroglo mizo o konoplji v svetu in Sloveniji.
Njenega začetka se je udeležila tudi poslanka ZL Violeta Tomič, ki je poudarila, da se v poslanski skupini zavzemajo za legalizacijo konoplje v zdravstvene in rekreativne namene. Zato o tem pripravljajo tudi predlog zakona.

Preberi več

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Prijava   |   Kazalo strani
© 2015 -  Vse pravice pridržane.  
  PartnerjiZacetek.siIzdelava spletnih strani

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

V REDU